Weekly Challenge – 10 Random Words

This is the first time I've aced the weekly challenge from ProofreadNOW.com.  Let's see how you do.

1. mahimahi: (a) a common snapper (Lutjanus analis) of the warmer parts of the western Atlantic that is usually olive green and sometimes nearly white or tinged with rosy red and that is an important food and sport fish; (b) the art of decorative basket weaving; (c) the flesh of a dolphin (Coryphaena hippurus) used for food; (d) the flesh of a porpoise (mammal) (Phocoenidae) used for food.

2. bark: (a) a craft propelled by sails or oars; (b) a spicy Cajun sausage containing rice and meat (as pork) or seafood; (c) a graphic portrayal in words; (d) a powder, paste, or liquid for cleaning the teeth.

3. dolma: (a) a strip (as of salt pork) with which meat is larded; (b) a stuffed grape leaf or vegetable shell; (c) a cast taken from the face of a dead person; (d) a bath or shower area, usually in a spa facility.

4. etouffee: (a) a Cajun stew of shellfish or chicken served over rice; (b) a fried corn tortilla sometimes shaped like a boat and usually filled with a savory mixture (as of meat, vegetables, or cheese); (c) moustache; (d) a thin squared and dressed stone for facing a wall of rubble or brick.

5. jetty: (a) a handcar or small gasoline car used on a railroad; (b) doorkeeper; (c) a structure extended into a sea, lake, or river to influence the current or tide or to protect a harbor; (d) a small jet-propelled aircraft accommodating one person.

6. Andalusian: (a) a person of mixed American and Asian descent; (b) a member of an ascetic contemplative religious order founded by St. Bruno in 1084; (c) a well in which the water flows to the surface naturally; (d) any of a breed of horses of Spanish origin that have a high-stepping gait.

7. heifer: (a) a young cow, especially one that has not had a calf; (b) a horse, dog, or cat with a bobbed or very short tail; (c) a male goat; (d) a female donkey.

8. chaparral: (a) a level or rolling treeless plain that is characteristic of arctic and subarctic regions, consists of black mucky soil with a permanently frozen subsoil, and has a dominant vegetation of mosses, lichens, herbs, and dwarf shrubs; (b) a dense impenetrable thicket of shrubs or dwarf trees; (c) a structure made of adobe bricks; (d) a moving crescent-shaped sand dune.

9. barrio: (a) a Spanish dance characterized by sharp turns, stamping of the feet, and sudden pauses in a position with one arm arched over the head; (b) an inn in Spanish-speaking countries; (c) an open grassy plain in Spanish America or the southwestern United States; (d) a Spanish-speaking quarter or neighborhood in a city or town in the United States especially in the Southwest.

10. curry: (a) a watery mixture of insoluble matter (as mud, lime, or plaster of paris); (b) to treat (tanned leather) especially by incorporating oil or grease; (c) to assail with rough or aggressive attack or treatment; (d) a thick flat-woven cotton or wool cloth or rug made in India.


Answers: 1:c 2:a 3:b 4:a 5:c 6:d 7:a 8:b 9:d 10:b

Rate Yourself:
1 to 2 correct: You get a fried snake for dinner.
3 to 5 correct: You get a hot tamale for dinner.
6 to 7 correct: You get a chalupa for dinner.
8 to 9 correct: You get a beef-and-kidney pie for dinner.
All 10 correct: You get roast carrots for dinner.

The mistakes on that critical report you're working on are not random. They are predictable, and there is a reason they are there. It's not a good reason, but a reason nevertheless. ProofreadNOW has the perfect solution to your random distress: Let us find those random mistakes before your important readers do. We examine the spelling, punctuation, and clarity of your ad, proposal, Web page, brochure, or anything else in print. We're programmed for reliability, and we leave nothing to chance. Your document will be perfect when we're through.

By: